perjantai 20. syyskuuta 2013

Swahilin kieltä ja sähkökatkoksiaTäällä sitä Tansaniassa ollaan. Melkein vuorokausi meni matkustamisessa. Alkohan tuo jo puuduttavalta tuntua. Minä onneksi, (perinteisesti) nukuin suurimman osan lennoista, Niina herätti aina kun oli ruoka/juoma tarjoilu menossa. Niina taas ei saanut juuri ollenkaan nukuttua.  Tuli pitkästä aikaa matkustettua koneessa, jossa sai ruoalla oikeat aterimet sekä kaikki ruoka ja juomat oli ilmaisia. Istanbul- Kilimanjaro välisellä lennolla saimme jokainen pussin, jossa oli silmälaput, korvatulpat sekä sukat. Melko luksusta, niin ja vielä et laukku sai kerrankin olla luvan kanssa painava eikä siitä mennyt maksuja.

Istanbulin lentokenttä oli tosi iso, ja melkoinen valomeri näky kun sieltä jatkettiin matkaa. Kilimanjaron lentokenttä olikin ihan päinvastainen.   Ei meinannut tajuta, että kone on kohta maassa kun ei valoja näkynyt juuri missään.  Kentällä meitä oli vastassa Hanna, Tansania Volunteersin toinen omistaja joka on suomalainen.  Kilimanjaron kentältä ajettiin autolla vielä 50 minuuttia tähän majapaikkaan. Enkä muuten nähnyt yhtään katulamppua sillä matkalla.  Ja sitten päädyimme määränpäähämme, Moshin kaupunkiin.

Olemme siis sellaisen yrityksen kun Tansania Volunteersin kautta täällä, tuo yritys järjestää opiskelija ja opettaja vaihtoja sekä vapaaehtoistyötä. Tällä hetkellä meitä on talossa yhteensä 13, joista kaksi on saksalaisia vapaaehtoistyöntekijöitä, muut onkin suomalaisia, eri alojen opiskelijoita. Meillä on Niinan kanssa neljän hengen huone, tällä hetkellä siinä ei ole muita kun me. Olimme kerinneet olla talossa ehkä kymmenen minuuttia, niin tuli ensimmäinen sähkökatko. Otsalamppu kannattaa pitää käden ulottuvilla, sähkökatkokset ovat yleisiä.  Välillä sähköt tulevat nopeasti takasin ja välillä ei ihan niin nopeasti.  Meille kuuluu täällä ruoka kolme kertaa päivässä, aamupala, lounas ja päivällinen. 
Talomme ulkoa päin
Mun ja Niina huoneMeillä on ollut kolmen ensimmäisen päivän ajan swahilin kielen kurssi ja orientoitumista. Hieman hankalaltahan tuo swahili meinaa tuntua.  Alkuun opettelimme perus sanoja, tervehdyksiä, numeroita, jotain perus ruoka sanastoa. Sen jälkeen opettelimme sairaalasanastoa, joka ei jäänyt ollenkaan päähän..
Puoli pilvistä on ollut, mutta lämmin. Veikkaisin, että lämpötila on ollut jotain +25 hujakoilla. Täällä tuntee itsensä melkein miljonääriksi. Tuossa kun automaatilla käytiin, niin tuli nostettua 200 000 shillinkiä :D, setelit joita automaatista sain oli kaikki 10 000.  Kurssi on suurin piirtein, että yhdellä eurolla saa päälle 2000 shillinkiä.

Tänään käytiin Niina kanssa ostamassa paikalliset puhelinliittymät ja kuntosalikortit lähi kuntosalille, joka on noin parin kilometrin päässä. Pitää ensi viikolla alkaa työpäivien jälkeen siellä käymään. Samassa paikassa on myös uima-allas ja auringonotto tuolit.

Mikä täällä hieman kummastuttaa, niin se, että margariini on koko ajan pöydällä. Kysyimme, onko se syötävää kun se on koko ajan lämpimässä, niin vastaukseksi saimme, että kaikilla ei ole jääkaappeja jonka takia margariini on kaupoissakin huoneenlämmössä (ilmeisesti aika hyvin on lisäaineita kun ei tässä lämmössä mene miksikään).  Meille sanottiinkin, että sitä ei saa laittaa jääkaappiin, se muuttuu niin kovaksi, ettei sitä voi käyttää enää sen jälkeen.

5 kommenttia:

 1. Voi juku, mää oon niin kateellinen sulle ettei varmasti kukaan! :) Kuullostaa aivan huipulta!!! :)

  VastaaPoista
 2. Nauti reissusta! Kiva ku jaksat kirjotella tännekki kuulumisia, hengessä ollaan mukana (ja vähän kadena ;))...

  Terkuin koulukamu Niina L.

  VastaaPoista
 3. Teillähän on ihan hieno asunto ja kuntosalikortitkin, kuulostaa mukavvalta. Täällä pakeretaan loppusuoralla harjoittelussa ja sitten alkaa kolu taas. Syksy tekee tuloa, lehdet kellastuu ja sataa välillä. Tsemppiä sinulle kovasti sinne ja harjoittele kovasti ja hanki uusia kokemuksia mitä mummona muistella.

  terkuin koulukamu Oili

  VastaaPoista
 4. hahaa, harri ja emiliakin osti kuntosalikortit, mutta ei niitä sit kauheasti tullut käytettyä.. siellä on niin paljon muutakin nähtävää ja tehtävää kun juoksumatot! ;D Jos toi teidän huoneen ikkuna on suoraa siihen verannalle, niin ootte samassa huoneessa mikä minä ja emilia jaettiin :) näyttäis ainakin samalta

  VastaaPoista
 5. Tähän on ihan pakko sanoa, että Maksimakasiinissa on myös Margariini lämpimässä hyllyssä ;P t. Tiina

  VastaaPoista